Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TopTippek! – vízparti nyaraláshoz

TopTippek! – vízparti nyaraláshoz

Nekem a Balaton a riviéra…” - hangzik ismert retró dalunk refrénje! - idén talán még többen választják nyaralásuk helyszínéül a tavat! De sokan látogatnak meg horgásztavakat és egyéb fürdőhelyeket is, így a gondmentes vízparti nyaraláshoz adunk néhány ötletet most Nektek!

1. Írj listát! #postit

Ha szeretnéd, hogy minden bekerüljön a bőröndbe, akkor az utazás előtt egy héttel kezdj el listát írni a szükséges dolgokról! Feleslegesnek tűnhet, de hidd el, nincs annál jobb érzés, amikor tudod, hogy semmi sem maradt otthon.
Instant lista tőlünk a strandoláshoz:

  • bikini, fürdőnadrág (két váltás);

  • plusz törölköző;

  • napozóágy, összecsukható szék, gyékény;

  • strandpapucs;

  • napszemüveg;

  • sapka, kendő, kalap;

  • napernyő, árnyékoló;

  • a kalandokhoz: vízipisztoly, hobbi búvárfelszerelés, frizbi, labda, tollas.

Máris látszik, hogy mennyi minden kellhet csak a vízparti időtöltéshez!

A következőkben pedig három olyan alapproblémára ajánlunk megoldást, amiket hajlamosak vagyunk félvállról venni, de akár a nyaralást is tönkretehetik, ha felkészületlenek vagyunk!

2. Védd bőrödet a leégés ellen! #legfontosabb

Utazásunk alapkellékei között kell, hogy legyen: a naptej és a napozás utáni ápolókrém, a vízparton pedig különösen oda kell figyelnünk, hiszen a hűsítő fürdés mellett, nehezebben vesszük észre bőrünk jelzéseit.
TopTipp: A kritikus - tizenegy órától délután háromig tartó - időszakban kerüljük a közvetlen napot a magas UV-sugárzás miatt!

3. Készülj fel a rossz időre! #megeshet

Persze az az ideális, ha vízparti pihenésünk alatt végig tökéletes időjárásban van részünk, de nem szabad, hogy felkészületlenül érjen minket egy-egy nyári zivatar vagy elhúzódó - strandolásra nem alkalmas - hűvösebb napok. Ezért mindenképp legyen a bőröndben egy meleg ruhaszett, gumicsizma és esőkabát, így nem érhetnek meglepetések.
TopTipp: Unaloműzőnek tökéletes megoldás egy csomag francia kártya (
https://topbolt.hu/francia-kartya-poker-bridzs-romi-premium-plasztik-fekete-gyemant-1384), ami nem foglal sok helyet, ellenben mindenkinek lesz egy feleleveníthető játékötlete a paklival, és ha plasztik verziót választotok, akkor később a strandra is bátran magatokkal vihetitek.

4. Hűtsd magad! #kánikulaidején

Ha igazán forró napokra esik a nyaralás, akkor a nap elleni védelem mellett, tested hűtésére is oda kell figyelned, ezért mártózz meg többször a vízben, de vigyázva és fokozatosan menj bele, hogy testedet ne érje sokként a hirtelen hőmérséklet-különbség.
Komfortszinted növelése érdekében pedig vess be levegőhűsítőt (
https://topbolt.hu/levegohusito-feher-1339), és ne feledkezz a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről (https://topbolt.hu/gyumolcsinfuzios-kulacs-729) sem!

Alapvető, de fontos tippgyűjtemény a mai, hogy a megérdemelt vízparti pihenés valóban gondmentes legyen!