Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TopTippek! – Vírusmentesen, egészségesen #otthon

TopTippek! – Vírusmentesen, egészségesen #otthon

A sterilizálás, fertőtlenítés, önmagunk és mások egészségének védelme 2020-ban új értelmet nyert, ami eddig elegendő volt, az mára sok esetben kevésnek bizonyul, ezt mind megtapasztaltuk a közelmúltban. De vannak olyan praktikák és eszközök, amik még nagyobb biztonságérzetet adnak, ezen a héten ilyen tippeket gyűjtöttünk össze Nektek!

Figyeljünk a kritikus helyekre! #fontos

Gondoljuk végig, hogy melyik az a helyiség, amit a legtöbbet használ a család, sorra véve azokat a tárgyakat, amik kézről-kézre forognak, ezeket sűrűn fertőtlenítsük. A mosogatószivacs és a távirányító például biztosan ilyen, de a mosogatótálcát és a konyhapult felületét is érdemes többször sterilizálni.
TopTipp: Dolgunkat megkönnyítve alkalmazhatunk kézi
sterilizáló lámpát is!

2. A sajátunk! #nemisgondolnánk

Nemcsak a közös terekben kell óvatosabbnak lennünk, hanem érdemes a magunk által gyakran használt tárgyakat is górcső alá venni. Tipikus gócpont a billentyűzet, az egér, de a napszemüvegünk, látószemüvegünk, pénztárcánk is! Bár ezek csak személyes használatúak, de a rendszeres használat miatt érdemes többször fertőtlenítenünk.

TopTipp: Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a sérülékeny tárgyakat biztonsággal tudjuk sterilizálni, akkor erre használhatunk speciális, többfunkcióval bíró sterilizáló dobozt, ami mindezt elvégzi helyettünk.

3. A takarítás. #mégnagyobbodafigyelés

Fokozottabb figyelmet és alaposságot követelhet tőlünk az általános otthoni takarítás is, ha maximális sterilitást szeretnénk. Például érdemes a felmosó vizet sűrűbben cserélnünk a megszokottnál, semmiképp sem szabad az ajánlottnál hígabban használni tisztítószereinket, mindig oda kell figyelnünk és betartanunk a megfelelő hatóidőket. Emellett vásárlásnál válasszunk még körültekintőbben tisztító- és fertőtlenítőszereket és soha ne keverjünk össze vegyszereket. Végül pedig ne feledjük azt sem, ha valami szemmel láthatóan tiszta, az még nem egyenlő a sterilitással!

4. A testhőmérséklet. #láz

Eddig a környezetünk, a tárgyaink és az állandó használatban lévő felületek oldaláról közelítettük meg a vírusmentességet, most pedig önmagunk ellenőrzése, vizsgálata következik!

A jelenlegi helyzetben sok intézménybe már csak testhőmérés után tudunk bejutni, ami praktikus, hiszen azonnal tudomásunkra jut, ha kerülnünk kell a közösséget. Viszont otthon is érdemes sűrűbben elvégeznünk lázmérőnkkel a procedúrát, főleg olyankor, ha levertnek, extrémfáradtnak érezzük magunkat.

TopTipp: Gyermekünk testhőjének változását akár a nap 24 órájában ellenőrizhetjük nagyobb erőfeszítés nélkül, ha beszerzünk egy MyKi Care hőmérőt, ami a mért hőmérsékletről 8 másodpercenként értesítést küld Bluetooth-on keresztül.

Az utóbbi időben mindannyiunk kötelessége és igénye a tudatos egészségvédelem, figyeljünk mindig környezetünkre, egymásra, magunkra! :)

Jó egészséget kíván: a TopBolt csapata