Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TopTippek! - okoskonyha 1. rész

TopTippek! - okoskonyha  1. rész

Van jó pár olyan konyhai művelet, aminek a gondolatától is kiráz a hideg, mert rengeteg kosszal, vesződéssel jár? Létezhet nyári grillezés órákon át tartó sikálás nélkül? El tudod képzelni, hogy hagymaszeletelés vagy halpucolás után kezeden nem érzed a jellegzetes szagokat?

Mi igen! Megmutatjuk, nekünk mitől válik okossá egy konyha!

1.Tárolj praktikusan szekrényedben!

Rádöbbenhetünk, hogy konyhaszekrényünk nem is olyan kicsi, ha minden apró zugot kihasználunk benne. A fiókokba tett rendszerezők, az ajtók belső felére rögzített fedőtárolók és a sarokelemek holtterét hasznosító polcrendszerek mind-mind több konyhai tarolóhelyet jelentenek nekünk.
TopTipp: A szelektív szemétbe szánt papírkartonokból is készíthetünk fiók rendszerezőt, a tojásos dobozok alja pedig tökéletesen elnyeli a mindenfelé kallódó apróságokat, így könnyebben megtalálhatod amire éppen szükséged van! – ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ez egy igazán környezetbarát megoldás. #újrahasznosítás

2. Ne tapadjon le, ne égjen oda!

Nincs rosszabb, mint egy kellemes hangulatú nyáresti grillezés után órákon át takarítani a grillrácsot az odaragadt zsíros szennyeződésektől! Ezért használj sütőlapot (https://topbolt.hu/grill-sutolap-grill-alatet-tapadasmentes-879), amit a mosogatógép elmos helyetted!
Ha odabent is szívesen élnél hasonló megoldással, és az eldobható sütőpapírral meggyűlik a bajod, akkor itt az ideje, hogy szilikon sütőlapra (
https://topbolt.hu/magic-pad-tapadasmentes-szilikon-sutolap-a-zsiradekmentes-suteshez-841) válts! Így kevesebb szemetet termelsz, és tudatosabban étkezhetsz, hiszen olajmentesen készíthetsz el minden ételt. Ugye, jól hangzik?

3. Ne termelj annyi szemetet!

Az eldobható kávékapszulák és az egyszer használatos nejlonzacskók idejének leáldozott, mindkettőnek létezik kényelmes alternatívája.
Ha ragaszkodsz kapszulás kávégépedhez, akkor próbáld ki az újratölthető kávékapszulákat (
https://topbolt.hu/ujratoltheto-kavekapszula-utantoltheto-kapszula-5-db-1091), így elegendő őrölt kávét vásárolnod, ami miatt nemcsak a környezet, de még a pénztárcád is hálás lesz!

Tartalomhoz tartozó címkék: KONYHA