Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TopTippek! – 2. Kényelmesen négy keréken #abiztonság

TopTippek! – 2. Kényelmesen négy keréken  #abiztonság

Családi autós kirándulások alkalmával vagy a mindennapos munkába járás idején jól jöhet néhány praktikus kiegészítő, amik komfortosabbá és biztonságosabbá teszik az utazást. Folytatjuk a praktikus megoldásokat kínáló autós kütyügyűjteményünket, tartsatok velünk!

  1. Parkolj okosan!

Próbáltál már túlzsúfolt bevásárlóközpont parkolójában helyet keresni!? – és végül kompromisszumos megoldásként egy apró helyre bepasszírozni autódat? Biztosan… Azt persze nem ígérjük, hogy ilyen többet nem fordul elő, de nagyban könnyítheted helyzeted, ha a holttereket is szemmel tudod tartani autód mögött és mellett. Erre többféle visszapillantótükör kiegészítő létezik, szerezz be egyet!
De ha már kis helyre kényszerültél az autóval, akkor valószínű nagyon kell ügyelned kiszálláskor, hogy saját gépjárműved ajtaja éppen „kúszásnyira” legyen csak nyitva, nehogy kárt tegyen a melletted állóban. Érdemes biztosra menned, hiszen akaratod ellenére, bármikor érkezhet egy erősebb széllökés, ami „kivágja” az ajtót és már meg is van a baj…szerelj, fel ajtóvédő gumit, így nem kell aggódnod az ilyen véletlenek miatt.

  1. Autó vs. időjárás

Minden évszak hatással van autóhasználati szokásainkra, nyáron például a meleg és a látást zavaró napfény ellen kell védekeznünk, télen a szélvédő befagyását kell hatékonyan orvosolnunk…léteznek olyan eszközök, amik több problémára kínálnak egyszerre megoldást, két multifunkciós kedvencünk:

Az okos szélvédőtakaróval két nyűgnek is elejét vehetjük: a tikkasztó hőségben a felmelegedéstől, télen pedig a jegesedéstől óvhatjuk meg járművünket.

A fényszűrő és látást segítő napellenzőnek  a látási viszonyok hirtelen, drasztikus változásakor vehetjük nagy hasznát, legyen szó a téli sötétebb délutánokról vagy a nyári vakító napsütésről.

  1. A kockázatok ellen…

Néhány eszköz - bár nem kötelező felszerelés-, de jó, ha kéznél van az autónkban szükség esetére, így önállóan is elháríthatunk egyes helyzetekben, nem kell másra várakoznunk.

Íme a mi listánk:

Biztonságos utazást kíván: a TopBolt csapata

Tartalomhoz tartozó címkék: AUTÓ MOTOR