Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TopTippek! – 1. Dobd fel a lakást! #azelőkészületek

TopTippek! – 1. Dobd fel a lakást! #azelőkészületek

Az ősz érkeztével visszacsöppenünk a monoton hétköznapokba, ilyenkor egyre több időt töltünk otthonunkban, de korántsem mindegy, hogy milyen környezetben… Dobjuk fel lakásunkat: gondoljunk újra tárgyakat, fessünk ki, rendezzünk át, barkácsoljunk, hogy ne az unalom, hanem a minőségi és pihentető időtöltés jusson eszünkbe elsőként otthonunkról.

Íme frissítő ötleteink a szükséges szerszámok beszerzésétől kezdve az újraszínezésen át a tökéletes végeredményig! (Ebben a részben az alapvető előkészítő mozzanatokat vesszük sorra.)

1.Személyre/ családra szabott terek! #kupaktanács

A legfontosabb alaptétel: mielőtt bárminek nekikezdnétek, üljetek le, beszéljétek át, hogy kinek milyen ötletei, elvárásai vannak az adott helyiséggel kapcsolatban.
Az elinduláshoz pár gondolatébresztő:

  • funkció (eszközök, berendezés, térkihasználás);

  • komfortérzet (kényelem, fények, elrendezés);

  • esztétikum (színek, kiegészítők, harmónia);

  • mobilitás;

  • értékelés, mérlegelés (+/- működik, nem működik/ marad, nem marad);

  • kompromisszum (elhagyható/átvariálható kívánságok, megoldások).

Ez főként a funkcionálisan közös tereknél fontos, ilyen például a nappali, a konyha és ebédelő, illetve sok esetben a fürdő és a mosdóhelyiség, de említhetjük a beltér-kültér határán ingadozó erkélyt vagy teraszt is.
A háló- és gyerekszobákkal már könnyebb(?) dolgunk van, ott a használó személyek ízlésének, személyiségének kell csupán megfelelnünk!

2. Instant barkács! #praktika

A tervezés és kivitelezés között van egy igazán fontos lépés: beszerezni az alapanyagokat és az eszközöket! Ha nincs külön kialakított barkácssarok vagy fészer a kert végében vagy nem használnád ki a szakembereknek szánt szerszámok „tudását”, akkor gondolkozz kicsiben, sok munkához bőven elegendő egy-egy hobbi célú barkácseszköz! – Bónusz: ezzel költséghatékony és helytakarékos lesz a lakásfelfrissítés!
TopTipp: A TopBolt barkácseszközei között is érdemes szétnézned! Hogy miket találsz nálunk? Például: hobbi satut (
https://topbolt.hu/hobbi-satu-1026), flexibilis fúrószárat (https://topbolt.hu/flexibilis-furoszar-csatlakozo-furohoz-csavarhuzohoz-765), állítható colostokot (https://topbolt.hu/colostok-szogsablon-allithato-1100), forgatható fúrófejet (https://topbolt.hu/forgathato-furofej-1126) és még sok minden mást, ami a munkád során segítségedre lesz!
3. Az alapanyagok…

na de milyenek? A legjobb válaszunk erre: az ízléseteknek megfelelő és ár-értékarányban a legjobb, a minőség fontos, de ne pusztán a márkajelzés miatt adjatok ki plusz pénzt! Alaposan informálódva, a szükséges méretek, mennyiségek ismeretével és türelemmel vágjatok neki az online és offline bevásárlásnak!

A mindenre kiterjedő előkészülés után jöhet a kivitelezés, így nemsokára érkezünk a folytatással, ahol konkrét ötleteket, inspiráló praktikákat találtok majd! a TopBolt csapata

Tartalomhoz tartozó címkék: OTTHON