Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TopTippek! - hűsölj a forróságban

TopTippek! - hűsölj a forróságban

Tombol a nyár, a kánikula, nagyon sokan szeretjük ezt az időszakot, de valljuk be, hogy néha túl forró, túl sok, ezért összeszedtünk Nektek 8 frissítő TopTippet! #élvezdanyarat

1. Megfelelő időben szellőztess!

Friss, hűs levegő áramlik be a lakásba, ha a szellőztetést éjszakára, hajnalra időzíted! Kitárhatod az összes ablakot és ajtót, majd egy huzattal könnyen búcsút mondhatsz a meleg, elhasznált levegőnek. TopTipp: A huzat elősegítéséhez használj ventilátort!

2. Árnyékolj!

Napközben jobban teszed, ha a sötétítőfüggönyöket, reluxákat, redőnyöket lehúzva tartod, így nem melegszik fel annyira a lakás. A ház körüli fák lombozata szintén nagyon jó szolgálatot tesz ilyenkor, szigetelőhatásának köszönhetően a házfalak nem melegszenek át olyan gyorsan.

3. Tusolj langyos vízzel!

A langyos víz használata zuhanyzáskor valóban frissítő, és bármennyire csábító lenne jéghideg vízzel megtenni ugyanezt, azzal többet ártunk, mint használunk, mert vérkeringésünk élénkül és megindul a belső hőtermelés… #langyoszuhany

4. Kerüld a hideg italokat!

A jéghideg folyadékok szintén hasonló vérkeringés élénkítő hatással rendelkeznek, így rövid távon kellemes, de hosszú távon hőnövelő! - válaszd inkább a nem extrém hideg cukormentes italokat frissítőnek, akár egy kis borsmentával feldobva, hidd el ez is kellemesen hat majd a közérzetedre!

5. Hűtsd magad kültéren is!

Vigyél magaddal fagyasztott vizet - na, nem ivásra - hanem tested hűtésére! Tartsd tarkódhoz, csuklódhoz a flaskát pár másodpercig és élvezd a frissítő hűs érzést.
TopTipp: Léteznek elem nélkül használható levegőhűsítők (
https://topbolt.hu/levegohusito-feher-1339), melyek vízpermetje segít a hőguta elkerülésében, szerezz be egyet, egy kisebb táskában is lesz neki hely!

6. Közlekedj árnyékos helyen!

A sötét aszfaltok csak úgy nyelik magukba a napfényt, ezáltal a meleget, ha tudod kerüld ezeket, próbálj meg árnyékos helyeken, ha az nincs a közelben, akkor pedig a világos burkolaton közlekedni!

7. Frissítsd fel magad!

Bevethetsz mindennapi frissítő praktikákat is, amik segítik elviselni a forróságot. Ha szerettek a kertben tartózkodni a forró napokon, akkor szereljetek fel egy házi párakaput! (https://topbolt.hu/parakapu-parafuggony-10-meteres-820) Emellett nagyon jó szolgálatot tehet egy mobil légkondicionáló a belső terekben, melyből praktikus apró verziók is léteznek, így könnyen áthelyezheted oda, ahol éppen szükséged van rá. (https://topbolt.hu/hordozhato-legkondicionalo-1407)

8. Igyál elég folyadékot!

A 3-4 liter ajánlott nyári folyadék bevitelénél pótold az izzadsággal távozó ásványi anyagokat, nyomelemeket is, amikre a frissen facsart gyümölcslevek fogyasztása tökéletes megoldás. TopTipp: Használj gyümölcsinfúziós kulacsot (https://topbolt.hu/gyumolcsinfuzios-kulacs-729), így a sima víz még egészségesebbé és ízesebbé válik, ezért biztosan több folyadékot juttatsz majd a szervezetedbe!

Ezekkel a tippekkel komfortosabbá válnak a kánikulai napok is! … és ami a legfontosabb, élvezd ki a nyár minden percét! A TopBolt csapata

Tartalomhoz tartozó címkék: OTTHON